Forberedelse

Jagten på glaskuglerne

Hvad går spillet ud på?

Jagten på glaskuglerne er et spil, som afslutter undervisningsforløbet Aloria. Det er et spil, hvor hold á tre elever, de kommende affaldseksperter, skal hjælpe Azra og Alex fra planeten Aloria med at finde og løse gåder, som vil føre dem til de magiske glaskugler, der er stjålet af superskurken Dr. Vexum. Glaskuglerne indeholder Alorias sjæl, urkraft og viden og affald og ressourcer, og derfor er det afgørende at få dem tilbage, før det er for sent.

Holdene skal passe på ikke at tage mere end én glaskugle ved hver gåde og huske at låse alting og slette deres spor for ikke at blive opdaget af Dr. Vexums små, ækle hjælpere. Holdene har kun tre hjælpekort og skal samarbejde og være opmærksomme på detaljerne i poserne med gåder for at redde Aloria.

Det bliver eleverne meget klogere på i denne video, som du ser sammen med dem, lige inden I spiller spillet.

Hvad skal eleverne lære?

For at kunne spille spillet ”Jagten på glaskuglerne” med Alex og Azra, og samtidig bekæmpe det forfærdelige skraldemonster, superskurken Dr. Vexum, skal eleverne have styr på følgende:

  • Hvordan vi minimerer mængden af affald
  • Hvordan vi sorterer affald
  • Hvilke ressourcer der bliver benyttet til at producere glas, plastik, papir/pap og hvad vi udvinder metal fra (Materialelære)
  • Affaldshierarkiet
  • Nedbrydningstid
  • Ekspertordene

  Formålet med forløbet og spillet

   Undervisningsforløbet giver eleverne viden om affald og ressourcer på en sanselig og lærende måde.

   Spillet sikrer, at eleverne får en sjov, spændende og lærerig oplevelse, og giver dem følelsen af, at de er værdifulde eksperter.

   Vælg det næste skridt i din forberedelse eller gå direkte til undervisningsforløbet, hvor Azra og Alex, i korte videoer, sætter eleverne i den rette stemning til de enkelte lektioner.