Bag om forløbet og spillet

  Undervisningsforløbet Aloria og spillet Jagten på glaskuglerne er udviklet af Kolding Kommunes renovationsselskab, Redux – Affald og Genbrug, brætspilsdesigner & -konsulent Charlotte Hummeluhr fra New Moments Games og motion designer Julie Bjørnskov.

  Dette website er programmeret af TurboTobias.

  Det er en del af projektet Affaldsekspert inden 7. klasse, der er politisk godkendt i Kolding Kommunes strategi for affaldsområdet: Affaldsplan 2019-2024 (aktivitet 4).

  Undervisningsforløb og spil er udviklet og testet i tæt samarbejde med lærere og elever fra flere skoler i Kolding Kommune.

  Redux – Affald og Genbrug har alle rettighederne til undervisningsforløbet Aloria, spillet Jagten på glaskuglerne, fortællingen, figurerne Azra og Alex samt hele deres univers, tilhørende tegninger, videoer mv.

  Bæredygtighed i fokus

  Det er vigtigt, at børnene (og også gerne deres familie) lærer om bæredygtighed gennem undervisningsforløbet og spillet, men vi har også sørget for, at det var en del af hele vores arbejdsproces.

  Til spillet har vi brugt genbrugsmaterialer – for eksempel er gamle hovedpudebetræk blevet til poser, og mange af de ting vi har brugt i vores gåder er fundet i Skatkammeret. Alle snore, plastlommer, kuverter mv. er ligeledes overskudsmaterialer.

  Re:Use Nytteprojekt har hjulpet os med at sy poser og klargøre dem ved at sætte klistermærker på. Det er en god måde for brugerne at få nogle arbejdsopgaver og komme i gang på arbejdsmarkedet, så de kan få fodfæste i et job, der giver mening.

  Desuden har vi hjulpet iværksættere som New Moments Games og Julie Bjørnskov i gang ved at give dem opgaver og støtte deres virksomheder.

  Endelig har vi også hjulpet elever fra Hansenberg, som ikke havde en praktikplads. De har hjulpet os med at lave trækasser til en af vores gåder.

  På den måde har vi sørget for at indarbejde bæredygtighed i alt, vi har gjort.